Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?
Çikolatalı vişneli kek tanımları, kek tadında, nemli ve hafif bir tatlı oluşturur. Çikolata ve vişne birlikte oluşturdukları pek çok tatlı tanımında damakta nefis bir tat bırakıyor.
Çikolatalı vişneli keki tanımlamak için öncelikle sıcak su ve kakao birleştirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Büyük bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, yağ, vanilya özü ve su-kakao karışımını çırpın. Ortaya çıkan karışıma unlu karışım eklenir ve spatula ile karıştırılır.
Çikolatalı vişneli pastaya eklenecek kirazların çekirdekleri çıkarılıp ortadan ikiye kesilir ve unlanır. Bu unlama işlemi kirazların pişerken dibe çökmemesini sağlar. Çikolatalı vişneli kek hamuruna unlu vişne ve damla çikolata ilave edilerek bir veya iki çeşit karıştırılarak fırın tepsisine aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA
Çikolatalı vişneli kek tanımı için araçlar;
- 1 su bardağı (240 ml) sıcak su,
- 1/3 su bardağı (30 gram) kakao,
- 1 su bardağı (140 gram) un,
- 1 su bardağı (200 gram) toz şeker,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- ¼ çay kaşığı tuz,
- 2 büyük yumurta,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 çay kaşığı vanilya,
- 1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş kiraz,
- 2 çay kaşığı un,
- Yarım su bardağı damla çikolata
Çikolatalı vişneli kek nasıl tanımlanır?
Aşama 1
Çikolatalı vişneli pastayı tanımlamak için önce fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. 8×8 inçlik bir kek kalıbını yağlayın. Küçük bir karıştırma kabında 1 su bardağı sıcak su ve 1/3 su bardağı kakaoyu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Soğuması için soğumaya bırakın.
Adım 2
Geniş bir karıştırma kabında 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuzu karıştırın. Başka bir karıştırma kabında 2 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı vanilya ve ılık kakaolu su karışımını çırpın. Bir çırpma teli ile iyice çırpın.
Aşama 3
Unlu karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Sadece birleştirilene kadar bir spatula ile yavaşça karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin. Fazla karıştırırsanız kek sönecektir.
Adım 4
Çikolatalı vişneli kek tanımının kirazları için farklı bir kapta 1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş vişneyi 2 yemek kaşığı una batırın. Bu işlem sayesinde kirazlar pişerken dibe çökmeyecek ve çikolatalı vişneli kek içinde dağılacaktır. Daha sonra unlanmış vişneleri ve yarım su bardağı damla çikolatayı vişneli çikolatalı kek hamuruna ekleyin. Tüm malzemeler dağılana kadar bir veya iki çeşit malzemeyi karıştırın.
Adım 5
Hazırladığınız çikolatalı vişneli kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini düzeltip fırına verin. Çikolatalı vişneli kek tarifi fırında yaklaşık 30-35 dakikada pişecektir. İyi piştiğinden emin olmak için ortasına kürdan batırın ve kuruyunca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Adım 6
Soğuyan çikolatalı vişneli kekinizin üzerine pudra şekerini serpin. Dilerseniz çikolatalı ganaj ile süsleyip oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun!